”Är man mycket stor och stark måste man vara mycket snäll”. Citatet kommer från Bamse och beskriver affärsetik på ett mycket bra sätt. Och visst är det lätt att stämman in i det påståendet.

 

Det går bra för medlemmarna till Sinfra och det märks i våra ramavtal. Aldrig har omsättningen varit så stor som den är nu i våra ramavtal. Det är roligt och det är tack vare framsynta medarbetare och en modig styrelse som Sinfra kunnat ta sig till den position vi har idag. Men det finns utmaningar längs den vägen också och en är att hantera den allt starkare marknadspositionen som Sinfra får. Vi blir allt starkare men det betyder att vi behöver vara snälla också. Sinfra måste vara vaksam så att marknaden snedvrids åt något håll.

Men om ni kommer ihåg så var inte Bamse så snäll att han blev utnyttjad. När det behövdes hade han farmors dunderhonung att ta till och han tog till det när det var moraliskt motiverat, dvs någon råkat illa ut. Även här finns paralleller som är tillämpbara i Sinfras värld. Sinfra ska bevaka medlemmarnas intresse och om någon medlem råkar illa ut så ska han eller hon ha lite dunderhonung att ta till. Samarbetet mellan medlemmarna och Sinfras hållbarhetskoncept är dunderhonung för marknaden och får den att fungera rättvist. Det är ett stort värde för alla aktörer och något som ligger i allas intresse.

 

Sinfra kommer att fortsätta att utveckla tankar och system för att få marknaderna att fungera så effektivt som möjligt för alla inblandade. Det är ett ständigt pågående arbete som inte blir färdigt. Därför behöver vi alltid input – hör gärna av er med synpunkter och tips när ni märker något som inte fungerar eller som skulle kunna fungera bättre.

 

Man kan fortsätta analogin till att omfatta alla karaktärer i Bamse men det får bli en annan gång och det kanske lämpar sig att läsa lite Bamse under sommaren som nu närmar sig  med stormsteg (vi får hoppas att det inte blir storm utan sol). Med detta vill alla vi på Sinfra önska er alla en riktig skön och vilsam sommar. Vi har många utmaningar till hösten då får vi ses igen för att ta nästa steg i Sinfras och medlemmarnas utveckling. Till dess;

Trevlig Sommar!